„Binecuvântat este cel care vine în numele Domnului” – sunt cuvintele pe care le-am rostit  acum un an, la sosirea părintelui Claudiu Bulai în comunitatea noastră, pentru a-l sluji pe Dumnezeu în calitate de părinte vicar. Copiii și tinerii satului, antrenați atunci în desfășurarea campusului, împreună cu întreaga comunitate, l-au primit cu bucurie pe noul părinte vicar.

Abia sosit, părintele Claudiu, mereu vesel, sociabil, plin de viață, a continuat cu entuziasm munca desfășurată anterior, organizând pentru copii și tineri cateheze pe diferite teme adaptate vârstei și nevoilor lor și implicându-i pe aceștia în viața comunității.  Apostolatul său în satul nostru a fost scurt dar bogat în activități, începând cu finalizarea campusului, pelerinajul de la Cacica, de la Ciciola, Sărbătoarea Recunoștinței, pregătirea pentru adeziunea în Acțiunea Catolică, organizarea Sărbătorii Diecezane a Copiilor, pregătirea adolescenților pentru primirea sacramentului Mirului, organizarea campusului „Aventura biblică”  și multe altele pentru care îi suntem recunoscători.

Un gând de preamărire se îndreaptă acum către Dumnezeu pentru darul pe care l-a făcut comunității noastre, prin trimiterea părintelui Claudiu, chiar și pentru o perioadă atât de scurtă.

Mulțumirea noastră se îndreaptă către părintele vicar, Claudiu Bulai, pentru seriozitatea cu care pregătea fiecare moment formativ, fiecare cuvânt de învățătură adresat nouă în cadrul sfintei Liturghii care ne ajuta să ne apropiem de Dumnezeu. Mulțumim părintelui Claudiu, nu atât pentru cantitatea activităților desfășurate cât mai mult pentru disponibilitatea și bucuria cu care au fost realizate. Felul său  jovial de a fi, pentru care îi putem spune părinte al bucuriei senine, să fie un exemplu pentru trăirea vieții de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Îl încredințăm bunului Dumnezeu, el să îl întărească în noua misiune și să îl ajute să facă cunoscută tot mai mult, bucuria de a fi prieteni și slujitori ai lui Cristos!

Îi dorim mult succes în noua misiune primită la Iași, dar îi amintim că va fi mereu binevenit în comunitatea noastră.

Farțade-Gabor Bernadeta