Copii din întreaga Dieceză au venit la Valea Mare sâmbătă, 7 iunie 2014, pentru a participa la Sărbătoarea copiilor la nivel diecezan. Sărbătoarea a avut în centru Liturghia prezidată de PS Aurel Percă, care a început la ora 11.00.

Dimineaţa zilei de 7 iunie promitea multe. Cerul albastru, aerul cald şi gândul că suntem gazda unui eveniment atât de important ne îndemnau să facem ca această sărbătoare să fie una frumoasă. În curtea bisericii şi-au făcut apariţia oamenii în albastru. Fete şi băieţi pregătiţi dinainte pentru a fi voluntari erau înainte de ora 8.00 pe poziţii în aşteptarea copiilor. Unii au plecat la intrarea în sat şi pe traseul ce ducea până la biserică, pentru ai ghida pe copii spre locul evenimentelor, alţii au rămas în jurul bisericii, fiecare având o misiune precisă.

Odată cu sosirea grupurilor a început şi sărbătoarea. Înainte de sfânta Liturghie a fost un program de animare cu bansuri. În jurul orei 10.00 a fost un moment de rugăciune, iar la 10.30 a început repetiţia pentru cântările de la Liturghie.

A luat parte la sărbătoare și prefectul județului Bacău (Dorian Pocovnicu), vicepreședintele Consiliului județean, însoțit de câțiva reprezentanți de la județ, alături de primarul din localitate (Adrian Solomon), și alți primari din localități vecine.

PS Aurel Percă a sosit în mijlocul nostru în jurul orei 10.30 şi a fost întâmpinat de doi copii cu pâine şi sare. Sfânta Liturghie a început la ora 11.00 şi toţi copiii, cu glasul lor cristalin înălţau spre Domnul cântări de laudă. La celebrare au participat alături de episcop aproximativ 80 de preoţi din parohiile de unde veneau cei aproximativ 3000 de copiii însoțiți de 500 de animatori. La finalul sfintei Liturghii a fost anunţată comunitatea care va găzdui următoarea ediţie a Sărbătorii copiilor: parohia Sf. Francisc de Assisi Rotunda.  Am ţinut icoana Sărbătorii copiilor timp de un an de zile şi iată că sosise momentul să ne despărţim de ea. Ne-am consolat cu gândul că la anul ne vom întâlni din nou cu ea la Rotunda, în judeţul Neamţ.

După celebrarea liturgică a urmat un moment de pauză când copiii au primit câte un pachet din partea organizatorilor. A urmat apoi Festivalul copiilor care le-a dat posibilitatea celor mici să arate ce au pregătit ei pentru această zi. Au fost momente emoţionante şi pline de energie.

Festivalul copiilor şi întreaga sărbătoare a copiilor s-au închiat în jurul orei 15.00 cu imnul acestei sărbători: Cu Isus sunt fericit!

Mulţumim tuturor celor care au venit la sărbătoare şi sperăm că au dus bucuria lor în comunităţile de unde au venit!!!

Mulțumim binefăcătorilor, care au susținut o parte din cheltuielile pentru masa oficială și pachetele copiilor, (Solomon Milu, Solomon Adrian, Farcaș Gherghina Adrian, Ioan Coșa, Ciuraru Cristina , „S.C. Fares SRL” (reprezentată de Farcaș Petrică), „Tesoro SRL” (reprezentată de Bulai Eugen) ș.a.). Mulțumesc monseniorului Grigore  Duma și părintelui Ionel Ciceu pentru ofertele lor și pentru tot sprijinul acordat pe parcurs.

Mulțumim consilierilor și tuturor credincioșilor care au oferit un sprijin material, sau au dat din timpul lor pentru a colabora la reușita acestei sărbători.

Mulţumim, de asemenea, voluntarilor pentru implicarea şi disponibilitatea lor!!!

 Foto: Oana Budău

Foto: Raluca Cocuţ

Foto: Ştefania Baciu

Foto: Mihai Bulai

Foto: Mihai Pal