Pages Menu

Postat de in data de mart. 21, 2020 in Diverse | 0 comentarii

Anunțuri, 22 martie 2020

8.30 Liturghia copiilor

11.00 Sfânta Liturghie comunitară

17.00 Sfânta liturghie de seară urmată de Calea Crucii

Miercuri, 25 martie celebrăm Solemnitatea Bunei Vestiri. Nu este sărbătoare de poruncă, dar vă invităm să fiți în comuniune cu noi (prin internet) la sfânta Liturghie, care va fi seara la ora 17.00 urmată de Calea Sfintei Cruci.

Întrucât se apropie sărbătoarea Paștelui dorim să pregătim și revista noastră locală „Ecouri din Vale”. Cei care au talent de a scrie articole sau poezii pe tema postului sau a învierii Domnului, precum și diverse teme pentru familii, sunt rugați să aducă compozițiile până la sfârșitul lunii martie.

Duminica viitoare se va trece la ora de vară. În noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 3 va deveni ora 4 iar programul duminical rămâne neschimbat.

Mulțumim celor patru voluntari de sectorul I Valea Dragă care au ajutat la curățenia în biserică. Sperăm ca data viitoare, când va veni din nou rândul acestui sector, să participe și alte persoane. Sâmbăta viitoare invităm voluntari de pe sectorul II Valea Dragă.

Anunțuri cu privire la COVID 19:

1. Vă îndemnăm ca în acest timp de criză să respectați cu toată seriozitatea indicațiile oficiale spre binele dumneavoastră și al celor din jur.

2. Puteți asculta Sfânta Liturghie la Radio Maria sau pe internet. În timpul fiecărei sfinte Liturghii vom face o rugăciune specială pentru ca toți să vă puteți împărtăși spiritual.

3. În timpul săptămânii va fi o singură liturghie doar seara la ora 17.00. Calea Sfintei Cruci (miercuri și vineri) și momentul de adorație (joi), vor fi după Sfânta Liturghie. Cei înscriși la adorația perpetuă sunt invitați să ofere rugăciunea lor în familie, ACASĂ.

4. Pentru sfânta spovadă, cei care au urgențe vor anunța la parohie. Cei bolnavi sau în vârstă vor fi spovediți și împărtășiți acasă.

5. Cei întorși de curând din străinătate, sau cei care au intrat în contact cu o persoană suspectă de COVID19, sunt obligați în conștiință să se izoleze pentru binele tuturor.

6. Reamintim că în această perioadă credincioșii sunt absolviți de obligativitatea participării în mod fizic la sfintele Liturghii duminica și în sărbătorile de poruncă (cf. can. 1248 §2), astfel că, pe perioada stării de urgență, nu comite păcat cel care nu participă la sfânta Liturghie în biserică.

7. Evitați deplasările inutile.

Noi măsuri pentru siguranța cetățenilor:Conform noilor indicații din partea autorităților civile ORDONANȚA MILITARĂ nr. 2 din 21.03.2020 au fost luate următoarele măsuri:Art. 3. – (1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.
(2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.Art. 9. – (1) Ordonanța militară nr.1/2020 privind unele măsuri de primă urgență, care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.219 din 18 martie 2020, se completează după cum urmează:
1. La articolul 2 se introduc două noi alineate, alin.(2) și (3), cu următorul cuprins:
„(2) Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.
(3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”.
PRIN URMARE:
1. Sfânta Liturghie se celebrează în Biserică de către Preot iar CREDINCIOȘII STAU ACASĂ.
2. CREDINCIOȘII sunt indemnați să urmărească on line liturghiile transmise conform http://ercis.ro/video/index.asp sau
3. Televiziunea Română, prin canalul TVR2, astfel
duminică, 22 martie, ora 10.30-11.30;
miercuri, 25 martie, ora 17.00-18.00 (sărbătoarea Buna-Vestire).
Sau https://www.radiomaria.ro/).
La Radio Iaşi, pe frecvenţa AM 1053 kHz, în duminici şi sărbători de poruncă, se transmite sfânta Liturghie de la ora 8.03, din catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi.
Așadar suntem invitați in acest timp să transformăm propriile case in Biserică unde împreună și cu evlavie să urmărim liturghiile on line, să ne rugăm devoțiunile cunoscute: Rozariul, Calea Crucii sau alte rugăciuni personale și să citim din Biblie și triduum de pregătire pentru Sărbătoarea Bunei-Vestiri (22-24 martie): această iniţiativă se adresează întregii comunităţi catolice din România şi constă în recomandarea de a recita în aceste zile întreg sfântul Rozariu cu cele 20 de mistere. La Radio Maria va fi transmis sfântul Rozariu complet între orele 15.00-17.00 (www.radiomaria.ro).La Valea Mare în fiecare duminică ne putem ruga împreună, de la distanță, la Sfânta Liturghie la orele 08.30, 11.00 și 17.00 (prin intermediul internetului) la adresa: http://media.ercis.ro/valeamare.htmlÎn timpul săptămânii Liturghia se va celebra la ora 17.00.CLOPOTELE SE VOR TRAGE NORMAL ca semn că la ora stabilită preotul celebrează liturghia după intențiile programate deja, dar și pentru această situație delicată.
STĂM ACASĂ……..NE RUGĂM ACASĂ …..ȘI TOTUL VA FI BINE!
MULT CURAJ ȘI INIMĂ BUNĂ TUTUROR!
Așteptăm cu nerăbdare ziua în care, odată stopată această pandemie, ne vom reîntâlni cu bucurie și fără opreliști în casa Domnului pentru a-I mulțumi și a-L preamări din toată inima.Mulțumiri tuturor pentru înțelegere și conformare!
Domnul să binecuvânteze și să apere comunitatea noastră, țara noastră și lumea întreagă!

Vă dorim tuturor o duminică binecuvântată și

o săptămână mare plină de haruri!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.