Credincioşii din Valea Mare şi din Fărăoani împreună cu preoţii acestor comunităţi, precum şi cu mulţi preoţi invitaţi, s-au adunat în cimitir pentru a-i pomeni pe cei dragi care au trecut din această lume. Sfânta Liturghie a fost la ora 11.00 şi a fost prezidată de pr. Gheorghe Cojocaru, parohul comunităţii din Nicolae Bălcescu! La celebrare au participat mai mulţi preoţi şi credincioşi.

 Ziua de 2 noiembrie este o zi de aducere aminte de cei dragi care au trecut pragul vieţii. Cu acest gând credincioşii din Parohia noastră au fost prezenţi în cimitir. Deşi dimineaţa ziua părea să fie mohorâtă, în scurt timp a ieşit soarele şi parcă cei pe care mergeam să-i „vizităm” ne zâmbeau în albastrul cerului.

Drumul spre cimitir era plin de oameni. Fiecare familie a pregătit mormântul celor dragi şi astfel de când intra-i în cimitir simțeai un aer de sărbătoare. Poate este o sărbătoare tristă, dar este o sărbătoare care face parte din viaţa noastră şi nu vrem să renunţăm la cei care au făcut parte din trecutul nostru.

Era ceva impresionant să vezi cum rudele vii se întâlneau cu rudele răposate şi cum preotul dădea binecuvântarea asupra mormântului rugându-l pe Dumnezeu să le dea odihnă veșnică celor care se odihneau acolo.

Sfânta Liturghie a început la ora 11.00 a fost celebrată de pr. Cojocaru, împreună cu preoţi din Valea Mare, Fărăoani şi din împrejurimi. De asemenea, numărul credincioșilor era impresionant.

La predică pr. Felix Roca a subliniat importanţa acestei zile când ne amintim de cei dragi. Părintele a evidenţiat faptul că poate e singura dată pe an când scriem numele rudelor decedate pe foi. De aceea, este un moment potrivit să ne aducem aminte de ei pentru a nu-i uita.

La finalul sfintei Liturghii s-a cântat requiem-ul solemn pentru toţi credincioşii răposaţi. După Litughie credincioşii au mers la mormintele celor dragi, unde i-au aşteptat pe preoţi pentru a se ruga împreună şi pentru a le binecuvânta mormitele.