Activitățile Surorilor Franciscane Misionare de Assisi

„Unul dintre cele mai adânci secrete ale vieții este ca tot ceea ce merită făcut este ceea ce facem pentru alții”. (Lewis Carroll)

Ca în fiecare an, și anul acesta, Surorile Franciscane au organizat trei întâlniri cu tineri, băieți și fete, cu vârste între 17 – 30 ani, având ca temă virtuțile teologale: credința, speranța și dragostea; surorile au propus ca itinerar de cunoaștere și întâlnire cu Cristos experiența unor personaje biblice. La aceste întâlniri au fost invitați tinerii care sunt în căutarea unui sens în viață și cei care au dorința de a-și creea prietenii și cu alți tineri care sunt pe același drum de căutare.
Gazda ultimei întâlniri de anul acesta, 21 – 23 noiembrie, au fost Surorile Franciscane din comunitatea Valea Mare. La această întâlnire a participat un grup de 25 de tineri din diferite parohii: Valea Mare, Nicolae Bălcescu, Bârgăoani, Piatra Neamț, Cleja, Valea Mică, Buruienești, Luizi Călugăra, Hălăucești, Huși, Bacău.
Tema „ Dragostea, Tu exiști pentru mine! ” (In 4,1-26) a fost motoul care i-a însoțit în aceste zile. Programul a cuprins diferite momente formative atât pe plan spiritual cât și uman, au fost concursuri, adorații, împărtășiri și momente de fraternitate. Tinerii s-au simțit bine în compania surorilor și și-au exprimat dorința de a mai participa la întâlniri vocaționale organizate de surori.
Abia încheiată întâlnirea cu tinerii, surorile s-au bucurat de prezența unui alt grup, dar de această dată de surori. În perioada 24 – 27 noiembrie a avut loc întâlnirea superioarelor din cele 13 comunități ale Provinciei din Romania, împreună cu consiliul provincial. Scopul acestei întâlniri a constat în împărtășirea și verificarea trăirii carismei vieții noastre de consacrare ca și Surori Franciscane Misionare. Tot cu această ocazie a avut loc planificarea cursurilor de formare umană și spirituală dar și a exercițiilor spirituale pentru anul 2015.
Aceste zile au fost încununate cu sărbătoarea sorei Felicita Duma, care a împlinit, la data de 25 noiembrie frumoasa vârstă de 91 ani, bucurie simțită și împărtășită de toate surorile reprezentante din toate comunitățile Provinciei noastre. În această zi sora Felicita Duma a fost înconjurată de surori, de familiarii ei, cât și de părintele paroh, Iosif Dămătăr, părintele vicar, Albert Babiaș și sora Angela. Mulțumim lui Dumnezeu pentru darul sorei Felicita și o încredințăm și pe mai departe rugăciunilor voastre.
Cu această ocazie dorim să mulțumim din suflet tuturor celor care ne-au susținut spiritual cu rugăciunea cât și material prin diferite oferte. Domnul să vă binecuvânteze pentru tot binele pe care îl faceți iar noi vă asigurăm pe mai departe de rugăciunile noastre. Pace și bine!
Vă dorim tuturor un Advent binecuvantat și o pregătire cât mai rodnică pentru venirea Pruncușorului Isus în inimile noastre.

Surorilor Franciscane Misionare de Assisi, Valea Mare