Cristos a înviat!
Sărbătoarea Paștelui din Anul Milostivirii, 2016 ne-a adunat din nou în jurul altarului în număr mare, atât noaptea cât și ziua Învierii Domnului. După Liturghia din noaptea Sfântă am mers în procesiune spre cimitir pentru a duce bucuria învierii și celor dragi care au trecut pragul veșniciei. Ne-am rugat împreună pentru sufletele răposaților noștri și am cântat Cristos a înviat!
În ziua de Paști ne-am bucurat să avem în mijlocul nostru pe părintele Ababei Viorel, fost paroh de Valea Mare, actualmente director spiritual la Institutul Teologic din Iași. După Sfânta Liturghie părintele a participat și la întâlnirea cu corul mare, ciocnind împreună cu membrii corului un pahar de delevar și bucurându-ne împreună de câteva momente de comuniune.
A doua zi de Paști Corul „Mesagerii bucuriei” au asigurat cântările la Liturghia mare, prezentând mai multe câtece noi, cu această ocazie. Felicităm pe domnișoara Bety, pe sora Gabriela, precum și corul mare și corul copiilor pentru fruoasele cântări din acest an!
După Liturghie a urmat la Oratoriu o expoziție de port popular și o prezentarea de tradiții populare în care doamna Felicitas a prezentat activitățile copiilor și voluntarilor, care doresc păstrarea valorilor populare din comunitate.
Felicităm pe toți cei implicați în aceste proiecte și așteptăm noi inițiative de interes local.

sărbătoarea Paștelui la Valea Mare