Copiii din comunitatea noastră au participat duminică, 15 septembrie 2013, la Liturghia de la 8.30 ce a marcat începutul  anului şcolar 2013-2014. A doua zi, 16 septembrie, cu toţii s-au adunat în sala de sport a Şcolii din localitate unde doamna directoare a anunţat oficial deschiderea şcolii.

Duminică a fost o zi deosebită pentru mulţi din copiii comunităţii noastre. Dis-de-dimineaţă ei au venit la biserică pentru a se ruga Domnului pentru reuşita în noul an. Mulţi dintre ei au participat la sacramente pentru a se întări pentru noul drum pe care urmau să pornească.

Luni dimineaţă toţi copiii de la clasele I-VIII s-au strâns în sala de sport. După cuvântul de salut al doamnei directoare şi prezentarea colectivului de profesori a urmat o scurtă rugăciune rostită de părintele paroh Iosif Dămătăr, după care fiecare a plecat spre clasa proprie. Părintele a trecut prin fiecare clasă pentru a le sfinţi şi ai binecuvânta pe cei care vor învăţa acolo.

Tinerii din comunitatea noastră au marcat acest moment prin celebrarea liturgică de duminică de la ora 11.00, după ce vineri seara au participat la un moment penitenţial, când au avut ocazie de spovadă. Luni, 16 septembrie, cu toţii s-au îndreptat spre liceele proprii conştienţi că îi aşteaptă un an plin de experienţe frumoase.