A trecut prima ediţie a Târgului de Artizanat şi Produse Tradiţionale organizat în premieră la Valea Mare. Pentru început doresc să adresez multe mulţumiri parintelui paroh Iosif Damatar pentru tot sprijinul şi ajutorul necondiţionat acordat atât ideii de organizare a unui târg, cât şi în ceea ce priveşte desfăşurarea.

Mulţumim, de asemenea, şi expozanţilor care au avut deschiderea şi curajul să vină şi să arate lucrurile făcute de ei, cu trudă şi cu migală, majoritatea lucrând după programul obişnuit de lucru doar din pasiune şi cu plăcere. A fost prezentată o frumoasă colecţie de goblenuri, lucrate de Cristina şi Valentin Bulai, o serie de modele deosebite de icoane şi crucifixuri pictate şi ornate cu piele frumos modelate de Gheorghe Farcaş, din Faraoani. Vizitatorii au admirat, de asemenea, cămăşile tradiţionale, preşurile şi frumosul suman prezentat de doamna Farcas Lohan Felicitas.

Pe lângă vinul fiert şi ceaiul călduţ servit la intrare, vizitatorii au putut să facă şi o mică degustare de dulceaţă şi sirop de trandafiri, prezentate de Cecilia şi Cristian Friciu. A fost prezentă şi o „colecţie” micuţă de icoane, artizanat, suveniruri, cadouri, săpun natural handmade (fabricat manual) realizate de Claudia Ştirbu. Mulţumim, de asemenea, şi vizitatorilor care deşi nu au fost într-un numar foarte mare au apreciat ceea ce au văzut expus, au schimbat impresii, păreri, ba chiar au cumpărat diverse produse care le-au placut.

Sperăm ca în curand să putem anunţa cu placere şi o a doua ediţie a acestui târg, poate organizat ca şi locaţie la Faraoani de această dată şi sperăm să avem mai mulţi expozanţi şi participanţi, de ce nu!

Isidor Ştirbu