Toată lumea spune că lucrurile bune durează puțin. Au spus-o unii despre campus. Așa că am prelungit campusul. Cu o pauză de o zi, programul de după-amiază din cadrul Verii Împreună s-a reluat și a continuat până pe 3 august, sâmbătă.

Bineînțeles că activitățile au fost mai puține, copiii au renunțat încetul cu încetul (în ultima zi băncile bisericii erau ocupate numai pe jumătate din cât erau ocupate în prima săptămână), dar săptămâna a fost frumoasă, ceva mai liniștită și la fel de importantă.

Pe scurt, copiii au dansat, au cântat, s-au jucat. Am vizionat împreună episoade din viața lui Mihai Magone și Francisc Besucco, alți copii care au trecut prin oratoriul lui don Bosco și am discutat despre acestea la cateheză. Primul moment de formare de miercuri a constat într-o lecție de istorie pe care domnul Ioan Coșa a oferit-o copiilor. Aceștia au urcat până la crucea dedicată sf. Mihai unde s-au așezat pe iarbă și și-au ciulit urechile, fiind apoi recompensați cu înghețată.

Joi a fost o altă zi importantă pentru că am făcut cunoștință cu noul părinte vicar, părintele Claudiu, care s-a integrat imediat în peisaj: a ținut cateheza, s-a jucat cu cei mici, le-a semnat șepcile în ultima zi.

Nu am mai marcat finalul cu un spectacol, dar ne-am luat la revedere unii de la alții în pași de dans sâmbătă seara, după liturghie. Mulțumim încă o dată tuturor. Nu am fi reușit fără părintele paroh, sponsori, părinți, dascăl, asistent. Îi urăm părintelui vicar bun venit și pe această cale, copiilor o vară frumoasă în continuare!

Toată lumea spune că lucrurile bune durează puțin. Poate că 2 săptămâni reprezintă un timp scurt. Așa că am apelat la “Sâmbăta împreună”. Copiii sunt așteptați sâmbăta la ora 16.00.

Silvia Bulai