Sâmbătă, 3 mai, aproximativ 3000 de tineri din Dieceza de Iași au participat la Ziua Tineretului, care a avut loc la Onești. Cei patru episcopi și aproximativ 100 de preoți s-au rugat pentru tinerii prezenți și pentru toți tinerii lumii.
Felicităm cei 50 de tineri din comunitatea noastră care au participat la Ziua Tineretului de la Onești, unde. au prezentat și imnul acestei sărbători, compus de domnișoara Beti Antal.
Preasfințitul Petru Gherghel, în Mesajul pentru Ziua Tineretului 2015 spunea: „Avem nevoie de tineri cu inima curată! Fiţi curaţi în toate gândurile, intenţiile şi acţiunile voastre! Ochii voştri să strălucească de puritatea care provine din inima voastră curată, iar aceia care vă întâlnesc să dorească să îl cunoască pe Isus, care vrea ca fiecare persoană să fie curată, să fie fericită!”
Sperăm că tema acestei întâlniri:”Fericiţi cei curaţi la inimă, pentru că ei îl vor vedea pe Dumnezeu” (Mt 5,8).îi va ajuta pe tinerii de azi să dorească să caute și să găsească adevăratele valori, pentru a trăi în armonie cu Dumnezeu și cu cei din jur.
Îi felicităm atât pe organizatori, cât și pe toți participanții la această sărbătoare, care în ciuda vremii mai puțin favorabile (după-amiază) au creat o atmosferă cu totul specială!
Crucea Zilei Tineretului a fost preluat de tinerii din comunitatea Buruenești, care va găzdui această sărbătoare în anul 2016.