Pages Menu

Postat de in data de oct. 21, 2012 in Actiunea catolica | 0 comentarii

Acţiunea Catolică – o mare familie în sărbătoare!

Cu emoţie şi bucurie, un grup de 45 de membrii şi simpatizanţi ai Acţiunii Catolice(AC) din Valea Mare s-au îndreptat spre Bacău, în ziua de 20 octombrie 2012, pentru a sărbătorii, alături de membrii şi simpatizanţii celor aproximativ 50 de parohii unde este prezentă Acţiunea Catolică, Jubileul de 20 de ani de slujire în Biserică şi în societate.

Prima parte a sărbătorii s-a desfăşurat la biserica “Ss. Petru şi Paul” din Bacău. Rugăciunea a deschis programul zilei. Au urmat salutul de bun venit acordat tuturor de către părintele decan, Isidor Dâscă, gazda evenimentului, salutul preşedintei diecezane a AC, Adriana Ianuş, care a aminitit de existenţa acţiunii catolice înainte de venirea comunismului, de evoluţia ei, fiind astăzi prezentă în aproximativ 50 de parohii din dieceză. În continuare ne-au vorbit despre importanţa acţiunii catolice, asistentul spiritual general, părintele Felix Roca şi preşedinta Federaţiei Acţiunea Catolică din România, Oana Tuduce. PS Aurel Percă, episcop auxiliar al diecezei de Iaşi, în discursul său, a amintit de rolul laicilor subliniat în documentele conciliare ale Conciliului Vatican al II-lea, traduse în limba română abia în anul 1990, şi cum, la numai doi ani de la traducerea lor, a luat naştere în dieceza de Iaşi asociaţia de laici, Acţiunea Catolică, mulţumind astfel tuturor laicilor care s-au implicat şi continuă să se implice în comunităţile parohiale, în colaborare cu păstorii lor şi urându-ne La mulţi ani!.

Momentul central al celebrării jubiliare a constat în sfânta Liturghie, prilej de laudă, preamărire şi mulţumire bunului Dumnezeu pentru carisma încredinţată Acţiunii Catolice şi pentru ajutorul şi binecuvaţntarea pe care le-am primit pe parcursul acestor ani. După binecuvântarea finală, am fost invitaţi cu toţii la prânz şi apoi, ne-am îndreptat cu bucurie spre Teatrul “Radu Beligan” din Bacău pentru a participa la partea a doua a zilei – “JubilAC” – Acţiunea Catolică în sărbătoare. Am fost mândri să descoperim că unul dintre prezentatori era Rareş Coşa, membruu ACC la Bacău “Sf. Nicolae”, care are rădăcini în Valea Mare. Programul artistic a cuprins mărturii ale unui copil, unui tânăr şi unui adult din Acţiunea Catolică, o suită de cântece populare interpretate de Corul Sf tereza din Iaşi, o piesă de teatru despre Anton Durcovici interpretată de adulţii din parohia Fericitul Ieremia Valahul din Roman, şi, cum surprizele se lasă către sfârşitul programului, bucuria noastră a fost să îi revedem pe tinerii şi copiii ansamblului “Ecoul din Vale” care ne-au înveselit cu cântecele interpretate de orchestra condusă de maestrul Badurlă Marcel şi suitele de dansuri populare. Am fost mândri să îi aplaudăm şi să ascultăm aplauzele înflăcărate ale tuturor celor prezenţi.

În încheiere, pr. Felix Roca, a lansat noul an asociativ cu motoul ”Unde este credinţa voastră” şi tema “Redescoperim forţa, frumuseţea şi bucuria credinţei”. Am cântat cu emoţie şi bucurie La multi ani! tuturor celor care au construit istoria Acţiunii catolice şi continuă să o construiască, simţindu-ne mândri că am participat la acest important eveniment istoric.

Impresii:

“A fost o bună organizare. Au fost implicate toate sectoarele Acţiunii Catolice, copii, tineri şi adulţi, iar materialele frumoase primite cu acest prilej ne vor aminti mereu de acest eveniment, de apartenenţa la marea familie a Acţiunii Catolice” (Claudiu)

“Totul a fost foarte frumos! Mi-a plăcut în mod deosebit Sfânta liturghie, bine animată! A fost cu a devărat o mare sărbătoare” (Felicia)

“M-am reînscris în Acţiunea Catolică cu dorinţa de a găsi în acest grup inţelegere, să formăm un grup în adevaratul sens al cuvantului, să fie un loc în care nu există prejudecăţi şi critici, dar un loc în care putem fi noi” (Andreea)

“Am participat şi la Jubileul de 18  ani la Iaşi, şi acum la Bacău. Sunt bucuroasă că fac parte din Acţiunea Catolică, mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat posibilitatea să cresc în cadrul acestei familii atât din punct de vedere uman cât şi spiritual. La mulţi ani tuturor! La mulţi ani Acţiune Catolică!” (Bernadeta)

no images were found

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.