Pages Menu

Postat de in data de oct. 29, 2012 in Diverse | 0 comentarii

Ziua Recunoștiței și Ziua Recoltei la Valea Mare

Cât de minunat este, ca după un an, să îţi faci timp să te opreşti, să priveşti puţin viaţa ta şi să îi mulţumeşti Bunului Dumnezeu pentru toate binecuvântările primite.

De câţiva ani, în comunitatea noastră, în luna octombrie,  se desfăşoară Sărbătoarea Recunoştinţei sau Ziua recoltei. În acest an, pregătirile au început de sâmbătă, copiii au făcut curăţenie la Casa tineretului, iar adulţii şi tinerii au început decorarea sălii. Pentru prima dată, fiecare zonă a satului a avut de pregătit un stand cu cele mai bune roade ale lor.

Ziua de duminică, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11, la care am avut bucuria de a-i avea în mijlocul nostru pe părintele Ştefan Lupu, responsabilul editurii Sapientia din Iaşi, şi pe Adriana Ianuş, preşedinte diecezan al Asociaţiei Acţiunea Catolică „Sf. Iosif”, întreaga comunitate s-a unit în rugăciune de mulţumire pentru toate darurile şi binecuvântarea primite de la Dumnezeu în acest an. Grupurile de rugăciune, Acţiunea Catolică, Ordinul Terţiar Franciscan şi alţi membrii ai comunităţii s-au unit pentru animarea acestei Sfinte Liturghii, prin citirea lecturilor şi pregătirea ofertoriului.

În cadrul sfintei Liturghii părintele Ştefan Lupu a prezentat primele trei volume ale Noului Testament în traducerea catolică precum și ultimele titluri editoriale ale editurii Sapientia. Oaspetele a făcut o scurtă recenzie pentru câteva cărţi de doctrină catolică, de spiritualitate şi formare umană, necesare în acest an al credinţei dar şi pentru întreaga viaţă, amintind de recomandarea sfântului Părinte de a avea aproape 3 prieteni  în acest an liturgic: Biblia, Conciliul Vatican II şi Catehismul Bisericii Catolice.

După sfânta liturghie, părintele paroh, Iosif Dămătăr, a invitat întreaga comunitate la Casa tineretului pentru a participa la un program artistic dar şi pentru a admira cele 4 standuri ale sectoarelor prezente în Valea Mare.

Copiii, pregătiţi de părintele vicar, Gabriel Trişcă, au prezentat sceneta „Dacă o vrea Dumnezeu”, transmițând tuturor un mesaj de credință în Dumnezeu și importanța împlinirii voinței sale. Ansamblul Ecoul din Vale ne-a încântat cu frumoasele cântece şi dansuri populare. Am putut gusta prăjituri cu mere, gogoşi, sarmale, fructe, băuturi din fructe. Gospodarii şi gospodinele satului au demonstrat că şi în acest an Dumnezeu ne-a binecuvântat munca şi ne-a dăruit din roadele câmpului. În încheiere, părintele paroh a mulţumit tuturor celor implicaţi în organizarea acestui eveniment, autorităţilor prezente, pentru generozitatea şi disponibilitatea lor. La ieşire din Casa Tineretului, tinerii, într-un frumos ulcior, primeau oferta benevolă a credincioşilor pentru ţările din misiune, adunându-se astfel suma de 250 lei, care va fi trimisă către Centrul Misionar Diecezan. A fost o sărbătoare frumoasă, care a unit întreaga comunitate. Felicitări tuturor celor implicați în reușita acestei sărbători!

Bernadeta F.

no images were found

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.