Comunitatea noastră a sărbătorit hramul capelei de pe dealul Ciciola „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, vineri, 22 august. Liturghia hramului a fost la ora 10.00 şi a fost prezidată e Mons. Grigore Duma.

Anul acesta sărbătoarea hramului de pe Ciciola a fost celebrată în biserica din Valea Mare, deoarece vremea nu a favorizat pelerinajul spre capelă. Cu toate acestea sărbătoarea a fost una foarte frumoasă şi biserica era plină de credincioşi din Valea Mare şi din comunităţile vecine.

La predică pr. Claudiu Bulai a subliniat calităţile care o fac pe Maria să fie regină: umilinţa şi ascultarea. Ea a ştiut să fie sensibilă la glasul lui Dumnezeu şi să-i împlinească voinţa. Părintele a încheiat omilia cu îndemnul a a-i urma exemplu, pentru ca astfel să ne putem numi fiii ei.

Sfânta Liturghie a fost animată de corul parohial şi au reuşit prin cântările lor să facă celebrarea frumoasă.

La final, pr. paroh Iosif Dămătăr le-a mulţumit pentru prezenţă credincioşilor şi i-a invitat la Oratoriu pentru agapa hramului, pe care au pregătit-o vălemărenii cu inimă mare şi care asemenea Mariei au dorit să-l slujească pe Dumnezeu.

Mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi au făcut ca această sărbătoare să fie aşa frumoasă!